Agitando a la Generalitat

Secció Sindical de CNT-AIT al Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) de la Generalitat de Catalunya

jueves, 16 de junio de 2016

Ja saps on estan les teves pagues extres?

Avui hem repartit octavetes a les seus de Avinguda Josep Tarradellas 2-6 i carrer Aragó 244-248 informant del veritable motiu de les retallades imposades pel Govern de la Generalitat. El text és el següent:

Ja tenim sentència ferma per cessió il·legal de treballadors a l'Àrea d’Informàtica (ATIC), fet que demostra que durant anys el Departament va pagar uns 82.000 €/any per treballador, mentre molts de nosaltres no cobràvem ni una quarta part i les empreses no aportaven absolutament res. Ara, el Departament ens té com a C1 – Tècnics Administratius, al·legant que la Generalitat ja no té informàtics en plantilla, diuen que tot es centralitza al CTTI i des d’aquí es continua subcontractant als informàtics.

El veritable motiu no és altre que continuar saquejant les arques públiques amb les empreses amigues. Dels 21 lots que formen els tres grans contractes informàtics (CCPP/CTTI/2011/1, CCPP/CTTI/2011/2 i CCPP/CTTI/2011/3), 17 d'ells han estat adjudicats a empreses que estan sent, o han estat, investigades per casos relacionats amb la corrupció, més d'un 80% !!:

- Vass Consulting: l’administradora única és Mª Eugenia Menéndez Rakosnik (neboda d’Artur Mas). Està sent Investigada pel SEPBLAC (Servei Especial de Prevenció del Blanqueig de Capitals).

- Seidor: l’administrador és el convergent Santi Benito Martínez. Al 2011 vam denunciar a l’Oficina Antifrau de Catalunya l’increment de facturació amb la Generalitat desprès de fitxar Joan Antoni Rakosnik (cunyat d’Artur Mas), actualment està sent investigada pel SEPBLAC en el marc de l’Operació Manà.

- Emte Sistemas: propietat de la família Sumarroca, co-fundadors de CDC i imputats en innumerables causes judicials per corrupció.

- Indra: Va adquirir al seu dia Europraxis, participada per Josep Pujol Ferrusola, al que tenia en nòmina fins l’any passat. Europraxis va ser una de les empreses assessores de la Generalitat quant van privatitzar la informàtica l’any 1999.

- Aventia: va adquirir Doxa Consulting, propietat de Carles Vilarrubí. Vilarrubí està imputat en el “Cas Pujol” pels seus negocis amb Jordi Pujol Ferrusola.

- T-Systems: Carles Vilarrubí era membre del Consell Assessor. En paraules de l’ex-cap de la Fiscalia Anticorrupció “S’hauria d’investigar si hi ha algun tipus de relació entre la Direcció de T-Systems i responsables de CiU, així com si els desviaments pressupostaris haurien beneficiat a algú en particular”.

- Telefónica: Van ser imputats 4 directius de Telefónica i 3 del CTTI per falsejar diferents concursos.

- Concatel: Carles Flamerich, ex-Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i actual  President de la Sectorial TIC de CDC, va ser Director d’Administracions Públiques de Concatel Vanture Team, on també va treballar David Madí, ex-responsable de comunicació de Artur Mas i portaveu de l’últim Govern de Jordi Pujol. La Fiscalia investiga les darreres adjudicacions per part de la Generalitat a Telefónica per 224 Milions d’euros on es subcontractava Concatel.

- IECISA: Va ser denunciada per l’Oficina Antifrau de Catalunya davant la Fiscalia per l’adjudicació amb “valors clarament anormals i desproporcionats” al contracte pel qual prestàvem servei al Departament. Inexplicablement, van arxivar la causa contra Joan Ignasi Laquente Ballester.

Algunes curiositats:
  • CiU va privatitzat l'empresa pública d'informàtica, CIGESA, l'any 1999 amb l'objectiu de"contenir i controlar la despesa informàtica".  L'adjudicatari va ser Debis, poc després T-Systems, el Govern preveia una despesa en subcontractació de 124 milions d'euros per 4 anys, prorrogables 2 més, finalment aquesta empresa va facturar més de 400 milions d’euros en 6 anys.
  • Actualment i només en els tres grans contractes d’informàtica esmentats més el de connectivitat (CCPP/CTTI/2011/4) sumen 2.000 milions d’euros en contractes de 4 a 10 anys, prop de 300 milions d’euros anuals.

Quin tipus d’estalvi és subcontractar una empresa pagant 3 i 4 vegades més del que cobren els treballadors? Molt senzill i no s’han de buscar formes més correctes per dir-ho: és el típic estalvi convergent del 3%, del que omple les butxaques personals de la màfia política i acaba a paradisos fiscals.

Tots estem veient el servei prestat: ordinadors que fa 6 i 7 anys que haurien d’haver estat canviats, caigudes de servei que duren dies, incidències que es tornen eternes, etc, però recordeu que els tècnics (amb el seu contracte precari i condicions lamentables) són víctimes de la subcontractació i no culpables de la situació. Per tant, us animem a tots i totes a no callar-vos i fer les queixes oportunes a qui correspon reclamacions_informatica.tes@gencat.cat


NO FALTEN DINERS,
SOBREN LLADRES!

Fonts:
Vaas Consulting

Seidor

Emte Sistemas

Indra

Aventia

T-Systems

Telefónica

Concatel


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.