Agitando a la Generalitat

Secció Sindical de CNT-AIT al Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) de la Generalitat de Catalunya

viernes, 20 de mayo de 2011

La CNT es concentra durant el míting electoral de CiU a Gràcia

El passat dimarts 17 de maig, la CNT es va concentrar durant un míting electoral de CiU al barri de Gràcia per denunciar la situació de cessió il·legal de treballadors al Departament de Territori i Sostenibilitat i contra els acomiadaments a les empreses dels socis de CiU. Durant la concentració, es van desplegar pancartes i es van repartir octavetes, mentre s'informava per megafonia sobre els motius dels conflictes.




La resposta dels Mossos d'esquadra i de la Guàrdia Urbana va ser inusualment desproporcionada, especialment quan van veure como diferents grups de veïns i veïnes del barri s'apropaven per donar-nos suport i aprofitar per recordar a la classe política que amb els diners del poble no es juga. Almenys una desena d'agents es van posicionar davant de les portes del recinte on se celebrava el míting, mentre que es muntava un imponent operatiu per desviar el trànsit i evitar que el candidat de CiU, Xavier Trias, hagués de passar per davant de la concentració . Pel que sembla, els polítics ja no saben que inventar-se per evitar donar la cara i respondre davant les greus actuacions dels seus partits, però que no s'enganyin, els seguirem on vagin amb la nostra protesta per exigir que assumeixin les seves responsabilitats.



Actualment, regeix al Departament de Territori i Sostenibilitat, com en tants altres sectors de l'Administració pública, una clara situació de cessió il·legal de treballadors que afecta els membres de la nostra secció sindical. Sota la gestió de l'organisme públic CTTI, el Departament de Territori i Sostenibilitat subroga el manteniment de la infraestructura a l'empresa Informàtica El Corte Inglés SA (IECISA), que al seu torn es limita a portar treballadors mitjançant les empreses Serikat, Cast-Info i altres. A més de suposar una violació dels drets dels treballadors, particularment greu tractant-se de la mateixa Generalitat, aquesta pràctica de subcontractació i cessió il·legal de treballadors suposa un greu malbaratament de diners públics, que acaba en les butxaques d'algunes empreses que no compleixen cap tipus de funció més que la de contractar treballadors.




Per totes aquestes raons, el nostre sindicat exigeix a CiU acabar amb la pràctica de subcontractació i·legal i precarietat dels treballadors en l'Administració Pública, considerant que és completament inacceptable que continuï amb una política de retallades mentre es nega a mantenir plantilles raonables i eficients, més austeres en termes pressupostaris.



Igual d'inacceptable és la situació dels acomiadats per l'empresa COMSA-EMTE, gran constructora amb molta activitat a l'obre pública i on el vicepresident és el fill del fundador de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Carles Sumarroca. Els beneficis milionaris sembla que no són suficients i es dediquen a engreixar les llistes de l'atur aprofitant la reforma laboral.



Considerem inacceptable que una empresa que s'ha enriquit, en bona part, amb diners públics i tan lligada al partit que ens proposa un canvi en positiu per sortir de la crisis, tracti així als seus treballadors.


En casos com aquests és on es demostra de quina part està Conveniència i Unió. Conflictes com els nostres són un simple exemple que les retallades a la sanitat i a l'educació no els semblen suficients, sinó que promouen el treball precari i l'acomiadament improcedent.

Per últim, ens agradaria comentar el tractament informatiu que s'ha fet d'aquesta concentració per part de les grans agències de periodisme. Als diaris que van publicar la notícia de EFE (ADN, ABC, etc) es podia llegir "Mientras tenía lugar el mitin, cuatro activistas de la CNT se han situado a las puertas del recinto para protestar contra los recortes y los despidos de trabajadores, sin poder entrar porque un miembro del equipo de Trias les impedía el paso." Parlen de quatre activistes, quina poca vergonya! D'altra banda, els diaris que van publicar la nota de Europa Press (lavanguardia, etc) ni ho comenten, més vergonyós encara!



PROU AMIGUISMES EMPRESARIALS!!!





PROU SUBCONTRACTACIÓ IL·LEGAL D'INFORMÀTICS A LA GENERALITAT!!!


READMISSIÓ ACOMIADATS I ACOMIADADES A COMSA-EMTE!!!





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.